Ons team

Asset 43

Heleen Boom en Pieter van de Pavoordt zijn niet alleen de eigenaren van Restaurant Bouwkunde, maar ook al 37 jaar partners en samen hebben ze een zoon.

Asset 102

Heleen Boom

Heleen, eigenaar, gastvrouw en sommelier is een gezellige duizendpoot die barst van de dadendrang. Eén van haar grote liefdes is wijn. De wijnkaart samenstellen en bijhouden doet ze tegenwoordig samen met Sjoerd Vubderink, de jonge sommelier van het huis. Om haar kennis up-to-date te houden, gaat Heleen veelvuldig op wijnreis en bezoekt ze maandelijks meerdere proeverijen, waaronder die met haar eigen wijnvriendinnengroep in Amsterdam. Heleen is voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers en bestuurslid van de Wijnacademie.

Daarnaast is Heleen een grote boekenwurm, en enorme theater- en operaliefhebster. Tot voor kort was zij ook programmeur en directeur van Theater Bouwkunde. Samen met Pieter en hond Bella maakt ze grote wandelingen in binnen- en buitenland.

Pieter van de Pavoordt

Pieter, eigenaar, chef en gastheer is overdag in de keuken te vinden en in de avond in het restaurant, waar hij onder andere de prachtige kazen van onze kaaswagen serveert. Pieter maakt samen met Nickey Vlierhuis , Heleen en de rest van het keukenteam de kaart en hij doet de inkoop. Als zoon van de vermaarde Deventer binnenhuisarchitect Ben H. van de Pavoordt, heeft hij een groot gevoel voor kwaliteit geërfd. Of het nu zijn verzameling beeldende kunst is, of het eten wat er geserveerd wordt, volgens Pieter kan alles altijd nog een tandje beter. Als kwaliteitscontroleur houdt deze autodidact het hele team scherp.

Nickey  Vlierhuis

Nickey Vlierhuis, chef-kok, is de spil in onze keuken. Als vrolijk 16-jarig meisje kwam ze als leerling in Restaurant Bouwkunde werken, om even uit te vliegen en vervolgens weer terug te komen. Nickey heeft een aangeboren talent om lekker te koken. Dit gekoppeld aan een forse dosis nieuwsgierigheid voor wat er gebeurt in de culinaire wereld, gevoel voor perfectie, een uitstekend proefvermogen en ook wetend wat het uitgangspunt in Restaurant Bouwkunde is, maakt haar tot de ideale sous chef voor Restaurant Bouwkunde.

Remy Pamboer

Remy Pamboer werkte als leerling-kok al bij Restaurant Bouwkunde en is gebleven. Hij staat al enige jaren naast Nickey in de keuken, altijd goed gehumeurd en onverstoorbaar. Remy ’s grote liefde zit in de verschillende vleesbereidingen en daar is hij ook een meester in.

Willem van Weeren

Ruim 2 jaar werkt Willem nu bij ons in het restaurant. Doordat er corona was heeft niet iedereen met hem kennisgemaakt. Willem heeft de coronatijd gebruikt om een tweetal wijncursussen te gaan volgen en te halen natuurlijk. Hij heeft zijn WSET 3 inmiddels behaald en gaat in september met de vinologenopleiding beginnen.  Samen met Heleen struint hij veel wijnproeverijen af om de proefvaardigheden te onderhouden. De superslimme Willem heeft in de tussentijd ongeveer alle wijnen van de kaart  geproefd zodat hij u van een goed advies kan voorzien .


Jaarlijks wordt ons vaste team aangevuld met getalenteerde leerlingen die wij een mooie vakopleiding bieden en werken er studenten in de bediening.

Asset 90

Hallo,

Wilt u zich misschien inschrijven voor onze nieuwsbrief?

U ontvangt dan als eerst onze nieuwe menukaart, met de allerheerlijkste seizoensgerechten en allerlei ander nieuws.

Asset 85