Loftuitingen

Asset 54

Zo af en toe wordt er wel eens wat lovends over ons gezegd. We krijgen vaak complimenten van onze gasten en daar zijn we best trots op. Maar we zijn ook trots op goede recensies en onderscheidingen. 

Asset 43

2020

Restaurant Bouwkunde heeft voor 2020 de Bib Gourmand weer ontvangen

Michelin geeft deze onderscheiding aan restaurants met een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding, die een driegangenmenu aanbieden voor maximaal €39. In Nederland zijn er momenteel 133 restaurants met deze onderscheiding. Wij vinden het een eer dat wij sinds 2009 jaarlijks in deze rij mogen staan. 

“De goede prijs-kwaliteitverhouding is hier overduidelijk, dat bewijst het scherp geprijsde en aantrekkelijke driegangenmenu. De gerechten zijn eenvoudig maar zeker niet alledaags. Het wijnadvies is al even interessant! “

Een aparte vermelding geeft Michelin ons voor een uitmuntende wijnkaart, wat bij ons tot tevredenheid stemt, omdat wij ons graag met onze wijnen onderscheiden. Heleen en Sjoerd zijn continue op zoek naar mooie betaalbare parels in het enorme wijnaanbod. Natuurlijk ontbreken ook grote namen niet op onze wijnkaart.

Asset 89

De Gault&Millau geeft Restaurant Bouwkunde in 2020 wederom een mooie vermelding. 

Restaurant Bouwkunde wordt in de gids beloond met een koksmutsje en 13,5 punt ofwel de beoordeling goed tot zeer goed restaurant. Ook krijgen we in de gids een hartje, wat betekent dat ons restaurant door de inspecteurs van de Gault&Millau tot de lievelingsadresjes wordt gerekend. Middels een druiventrosje wordt de wijnkaart als uitstekend beoordeeld.

“Bouwkunde is een pareltje in de binnenstad van Deventer. Hier is het heerlijk eten onder de keukenregie van chef Pieter van de Pavoordt. En dat in combinatie met een eenvoudig ogende, maar zeer sterke wijnkaart tegen uitstekende prijzen! Wij genoten tijdens ons bezoek van rauwe langoustines op een gebakken pieterman met wilde spinazie en een volle, geconcentreerde kreeftensaus. Een gerecht met mooie smaken en cuissons. Alle onderdelen zijn aanwezig om van Bouwkunde een van de toprestaurants uit de regio te maken. Hier wil je wel gegeten hebben.”

Asset 89

Vermelding Bouwkunde in Grootspraak (De énige restaurantgids voor wijnliefhebbers)

“Een van onze heerlijke wijnadressen in het oosten des lands, met als ‘gezicht’ de onvermoeibare Heleen Boom. We worden altijd weer vrolijk van de bijzondere wijnkaart van deze geweldige gastvrouw. Bovendien zet ze zich in voor de opleiding van jong (vrouwelijk) talent, heel belangrijk. En met succes als we kijken naar alle vrouwelijke sommeliers die actief zijn.”

“Informele sfeer met goed eten zonder poespas, met natuurlijk een uitstekend glas wijn voor een goede prijs. Kleine menukaart met smaakvolle gerechten. Op de wijnkaart veel flessen van rond de €35. Opvallend is dat vooral ook de duurdere wijnen niet te duur zijn gemaakt. Dat is een verademing. Een uitstekend wijnarrangement vanaf €6,50 per glas, met wijnen buiten de wijnkaart om, die net even anders zijn”.

Asset 89

Vermelding Restaurant Bouwkunde in de Lekker ranglijst 2020

Asset 43

2019

Restaurant Bouwkunde heeft ook voor 2019  de Bib Gourmand weer ontvangen

Asset 89

Gault&Millau waardeert Restaurant Bouwkunde met een vermelding

Gault&Millau beloont Restaurant Bouwkunde met 13 punten, met een hartje voor lievelingsadres, een smiley voor een goede prijs-kwaliteitverhouding en een druiventrosje voor een uitmuntende wijnkaart.

“Pieter van de Pavoordt en Heleen Boom zijn de theater- en uiteraard restauranteigenaars van Bouwkunde. Pieter gebruikt het liefst duurzame en biologische producten. Hij kookt robuust en stoer, maar weet tegelijkertijd ook elegantie in zijn gerechten te brengen.” “Een heerlijk adres met overigens een prachtige wijnkaart.”

Asset 43

2018 en eerder

Gault&Millau award wijnkaart van het jaar 2018!

“Dat kunst, cultuur, gastronomie en wijn sterk verwant zijn bewijst gastvrouw en vinologe Heleen Boom al meer dan dertig jaar. Haar wijnkaart is een voorbeeld voor kleine en grote sommeliers. Natuurlijk is een wijnkaart sowieso een weerspiegeling van iemands interesse, trends, grote en kleine namen, opkomende wijnmakers en educatieve flessen, maar Heleen heeft er ongeveer haar eigen karakteristiek aan gegeven. Ze beschikt over een enorme wijnkennis, die ze graag gedoseerd verteld.”

Asset 43

Prachtige recensie in NRC voor ons restaurant 

Wij ontvingen een prachtige recensie in NRC van 23 oktober 2016! We krijgen een 8 van recensent Joël Broekaert.

“Bij Restaurant Bouwkunde in Deventer wordt lekker gekookt en kundig geschonken.”

“Wanneer je het menu openslaat is het direct duidelijk dat dit niet zomaar een eetgelegenheid is waar je voor de voorstelling even snel een steak frites komt weghakken. Er zitten verrassend leuke dingen tussen, zoals ceviche van schelvis en wang van Baambrugs big in het theatermenu. En verder procureur van gasconnekalf, wilde eend, lamstongetjes, rode poon met kokkels. De wijnkaart beslaat zeven kantjes”. “Klassiek zonder pretenties, soms een elementje te veel, solide gerechten met smaak bereid, uitstekende wijnen.”

Lees de recensie hier.

Asset 43

De 50 invloedrijkste wijnmensen

Wij wisten het al lang, maar Heleen is door Winelife (tijdschrift voor wijnliefhebbers) uitgeroepen tot een van de 50 invloedrijkste wijnmensen. En nee, ons theaterrestaurant bevindt zich niet in Apeldoorn…en ja, Heleen poetst inderdaad wel eens de  wc 🙂