Bouwkunde kookboek

Asset 43

In november 2020 vieren wij ons 40 jarig jubileum. Van een theater zonder faciliteiten en een eenvoudig theatercafé groeide ons bedrijf uit tot wat het nu is. Een goed bekend staand restaurant met vermeldingen in alle restaurantgidsen, een Bib Gourmand bij Michelin en een  bekroonde wijnkaart.

 

Bijna 40 jaar geleden startte Pieter van de Pavoordt met een tweetal companen het kleine, intieme Theater Bouwkunde in Deventer. Het theater werd al snel een culturele hotspot in Deventer door de spannende, eigenwijze en aantrekkelijke programmering. Ook de artiesten bezochten ons theater graag ook al waren de technische faciliteiten vaak minimaal. Om de gasten te bedienen werd het bruisende  café in de loop van de jaren steeds meer een eetcafé en later restaurant waar de  bezoekers voorafgaand aan de voorstelling een hapje konden eten. In de loop van de jaren kreeg Pieter steeds meeer gevoel voor het koken en Heleen verdiepte zich in de bijbehorende wijnen. In de loop van de tijd heeft zij een wijnkaart samengesteld die enorm gewaardeerd wordt door wijnliefhebbers en zelfs bekroond werd als beste wijnkaart van Nederland.

Inmiddels is ons restaurant uitgegroeid tot een begrip in Deventer met de combinatie van een sfeervol en eigenzinnig theater met een uitstekend restaurant. Vanaf 1997 organiseerden wij ieder jaar het Tuinfeest, een prachtig intiem poëziefestival in de tuinen rondom ons bedrijf aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt in het eerste weekend van augustus. Jaar in jaar uit komen ruim 1300 bezoekers naar dit sfeervolle festival met Dichtkunst en muziek in de prachtige stadstuinen van het Noorderbergkwartier in de Deventer binnenstad.

Theater Bouwkunde heeft recent haar deuren gesloten om op te gaan in Mimik aan de IJssel. Wij gaan verder op de oude locatie met prachtige gerechten en wijnen.

Asset 43

Ons werd al vaak gevraagd of we niet eens een kookboek wilden maken met de beste recepten uit ons restaurant. De sluiting van het Theater en het 40 jarig bestaan leek ons een goede aanleiding om er mee aan de slag te gaan. Naast 25 menu’s van 3 gangen met wijnadviezen beschrijven wij een kleine geschiedenis van ons bedrijf met tal van bijdragen van dichters, schrijvers, muzikanten en acteurs. De prachtige fotografie is gedaan door Deventer fotografe Femke Teussink, op de omslag een litho van kunstenaar Jeroen Hermkes.

Via de cadeaubon optie op onze website kan het boek bij voorintekening gekocht worden.

Er kan ook gekozen voor voor de luxe editie met een originele ingelijste litho (oplage 50 stuks) van Jeroen Hermkes. Ook deze kan via de cadeauoptie op deze website gekocht worden. De presentatie van het boek is op 16 november en vanaf 17 november is het af te halen in het restaurant.

Asset 90

Hallo,

Wilt u zich misschien inschrijven voor onze nieuwsbrief?

U ontvangt dan als eerst onze nieuwe menukaart, met de allerheerlijkste seizoensgerechten en allerlei ander nieuws.

Asset 85