Beste lieve gasten. Wij zijn op vakantie tot 24 augustus.

Reserveringen voor daarna kunt u met de knop rechtsonder dit venster plaatsen. Graag tot na de 24e.

Hartelijke groet, Heleen, Pieter en team

Welkom

Asset 105

Restaurant Bouwkunde

Restaurant Bouwkunde zetelt in de prachtige, historische binnenstad van Deventer. Tot voorkort was Theater Bouwkunde gevestigd boven Restaurant Bouwkunde, dat Heleen Boom en Pieter van de Pavoordt al 40 jaar met passie en toewijding bestieren. Hier eet u in een intieme, informele en stijlvolle sfeer, waarbij de maaltijd vergezeld gaat van de lekkerste wijnen uit Europa en Zuid-Afrika.

Nieuws en voorstellingen

18 juni 2023

Serie Weiblicher Akt, deel 12

Brief aan Freud

Maatschappij Discordia

Discordia een van de eerste theatercollectieven in Nederland maakt altijd onderzoekend theater, de serie Weiblicher Akt is een serie gemaakt vanuit het vrouwelijk perspectief.  Brief aan Freud is deel 12 van deze serie die bijna allemaal in de theaterzaal van Restaurant Bouwkunde te zien zijn geweest. Interessante zoektochten die op theatrale manier getoond worden en die de in literatuur en de eigen tijd   geïnteresseerde toeschouwer aan het denken zet. 

‘De grootste vraag die nog nooit is beantwoord- en die ik zeker niet kan beantwoorden, ondanks dertig jaar onderzoek naar de vrouwelijke ziel- is: wat wil een vrouw? (1955 S. Freud)

Is niet elk mogelijk antwoord op deze vraag, al zijn we ondertussen bijna 70 jaar verder, te veel gekleurd door de theorieën van deze vraagsteller zelf? Maureen vindt van niet, Miranda vindt van wel. Daarover en dus ook over psychoanalyse, over realiteitszin, over doodsdrift, voer Oedipus, over toneel, over dromen, over vrouw zijn, over #metoo én over zichzelf hebben ze het als ze een ‘eenentwintigste-eeuwse vrouw” brieven laten schrijven aan een zekere Sigmund. Benieuwd wat hij terugschrijft.  Een voorstelling in de beste Discordia traditie over perspectieven, bronnen en invalshoeken om een onderwerp eens fijn uit te diepen en van alle kanten te benaderen. Gemaakt en gespeeld door Maureen Teeuwen en Miranda Prein met een speciale rol voor Jan Joris Lamers.

Aanvang 15.30 uur prijs € 20

Asset 106

Nieuws

Een vraaggesprek met Heleen in NRC van zaterdag 22 oktober, over haar wijnkennis, gastronomie en ons Restaurant: “Het gaat om de mensen met wie je aan tafel zit.”

Lees hier het hele artikel.

Aan Heleen is  de Gault&Millau award van sommelier van het jaar 2022 toegekend. 

Natuurlijk zijn we hier heel erg blij mee, lees op de pagina met loftuitingen het hele juryrapport

Op 25 april de Deventer Stadspenningen voor hun grote verdiensten op cultureel gebied in Deventer in ontvangst mogen nemen.
 
Wij zijn heel trots en heel erg blij met deze fantastische toekenning. Het was een prachtige ontroerende middag met mooie woorden. Een goede afsluiting van 40 prachtige jaren. Dank aan @mimikdeventer en alle lieve mensen die bijgedragen hebben.
Wij gaan natuurlijk nog even door in ons restaurant met af en toe een uitstapje in het theater.